2022. Május 18. szerda
Az agyi érkatasztrófa (stroke) túlélőinek élete többnyire sosem lesz a régi: van, akinek újra meg kell tanulni beszélni vagy járni, mások pedig elveszítik önellátó képességüket. Egy fiatal brit férfi ehhez képest „olcsón” megúszta: heteróból homoszexuálissá vált.

A 26 éves Chris Birch korábban egy bankban dolgozott, rajongott a sportért, minden hétvégén maga is űzte. Egy rögbiedzésen baleset érte, amelyben eltört a nyaka és stroke-ot kapott. Felépülése után otthagyta a bankot, mert hirtelen unalmasnak találta munkáját, és kitanulta a fodrászatot. A sportot pedig már ki nem állhatja.

stroke

A legnagyobb változás azonban a szexuális orientációjában következett be. Birch-öt azelőtt csakis nők vonzották, és már családalapítást fontolgatott barátnőjével. Az agyvérzést követően azonban egyértelműen homoszexuálisnak érezte magát, és egy férfival kezdett találkozgatni, hoha korábban sohasem vonzódott a saját neméhez.

Birch egyáltalán nem bánja, hogy teljesen megváltozott. „Tejesen más vagyok, mint korábbi önmagam, de semmit sem változtatnék rajtam. Boldogabb vagyok mint valaha, így aztán nem fájlalom a balesetet” – idézte a férfit The Daily Telegraph című brit lap.

Az agyi érkatasztrófa furcsa következményeire más példák is akadnak: egyeseknek az akcentusa változik meg, egy brit férfi pedig két évvel ezelőtti stroke-ja után kiemelkedő festészeti tehetséggel tért magához, annak ellenére, hogy korábban semmi jel sem utalt erre a képességére.


Forrás: MTI/Vital
2011. 11. 10.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés