A tengerben rengeteg medúza él, miközben egyre több éhes szájat kell eltartania a bolygónak. Ha a medúzát is felvesszük ismert táplálékaink közé, igazi win-win helyzet alakulhat ki. Ázsiában a medúza már régóta kedvelt táplálék, de a nyugaton a többség még idegenkedik tőle.
A Dél-dániai Egyetem munkatársai most a medúza feldolgozásának új módszereinek kidolgozásán fáradoznak. Az egyik ilyen művelet során a medúzát papírvékonyra szárítják, hogy a leginkább a burgonyasziromra hasonlítson. Így aztán a legkülönfélébb módon ízesíthető, és a nyugati ember számára is egyből vonzóvá válik.
Így működik a Sziget Fesztivál kórháza > > >
Jelenleg évente többszáz tonna szárított medúza készül. Nem könnyű folyamatról van szó, mivel a művelet 30-40 napig tart, éppen ezért a dán egyetem munkatársainak korszerűbb, praktikusabb és költséghatékonyabb feldolgozási módja komoly előrelépést jelenthet az élelmiszerpiacon.
Vízben oldódó szépség - nyári szépségtippek >>>