2024. Július 13. szombat
Szenzációs, tizennégy órás műtétsorozatot hajtottak végre a Szegedi Tudományegyetem Traumatológiai Klinikáján; a fél karjára lebénult Badányi Miklós a világon is ritka operáció révén ma már képes mozgatni a sérült végtagot, mellyel már érez is – írta szerdai számában a Délmagyarország.

A napilap felidézte: a fiatalembernek egy tavaly márciusi balesetet következtében kiszakadtak a bal vállát és a karját a gerincvelőhöz kapcsoló idegei – így a bal felső végtagja gyakorlatilag lebénult, teherként lógott rajta, mint egy darab fa.

A szegedi klinikán elsőként a Miklós lábszárából kivett idegeket ültették be a gerincvelőbe, majd ezeket az idegeket hozzákötötték a kiszakadt idegekhez, végül pedig a combjából kivett izmot beültették a karjába, hogy ott működjön tovább.

A fiatalember vízi és szárazföldi gyógytornával edzi magát. Kezelőorvosa, Pintér Sándor traumatológus docens a lapnak elmondta: Miklósnak nagyjából még egy év kell ahhoz, hogy akár tárgyakat is meg tudjon emelni sérült kezével, és teljesen önállóvá váljon.


Forrás: MTI
2009. 10. 14.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés