2024. Július 15. hétfő
A változás korához ért, időnként már érzi ennek hatásait? Itt az ideje, hogy most már egy kicsivel többet foglalkozzon magával és párjával, tudatosan teremtsenek és éljenek át minél több örömet az életükben. Mindenkinek azzal tesz a legtöbbet, ha minél tovább megőrzi a testi-lelki egészségét, kiegyensúlyozott párkapcsolatát, életigenlő derűjét.

szeretnijo

„Húszévesnek lenni, sajnos, múló állapot!” - énekeltük annak idején. Így van, de nincs ezzel semmi baj: legtöbbünk nem is szeretne újra naiv, tapasztalatlan, életkezdő fiatal lenni. Igaz, a testünk már nem a régi, de ha az életkedvünket, a szeretetre való képességünket megőriztük és mellé még egy nagy adag bölcs humort is sikerült begyűjtenünk, akkor a megváltozott élethelyzetből is ki tudjuk a lehető legjobbat hozni.

Klimax, az örömgyilkos?

Az ötvenes-hatvanas éveikben járó férfiak gyakran a „kapuzárás előtti pánikkal” küzdenek, legtöbbjüknek szembesülniük kell a csökkenő teljesítőképesség, az időnkénti kudarc rémével, az ötven körüli nőknek pedig jó eséllyel a klimax élettani következményeivel kell számolniuk. A szexuális életre is hathat például, hogy női szervek nyálkahártyája elvékonyodik, a hüvely vérellátása és nyákelválasztása, nedvesedése csökken, veszít a rugalmasságából, ezért az aktus fájdalmassá válhat. Gyakori panasz, hogy kisebb a szexuális késztetés, a libidó és az orgazmuskészség is.

Szex a klimax után

A szerelemről lemondani nem kell, nem is szabad! A női hormonhiányt enyhíteni lehet fitoösztrogén tartalmú táplálékokkal, a hüvelyszárazságon síkosító, a hüvely nyálkahártyáját regeneráló krémek segíthetnek – ezek használata örömszerző előjáték is lehet -, a gátizomzatot pedig erősítheti a rendszeresen végzett intimtorna, illetve maga a szex is. A férfiak is jól teszik, ha fellépő problémáikat megbeszélik orvossal, hiszen az esetleges prosztataproblémák és a potenciazavarok gyógyszeresen kezelhetők.

Két összeszokott, egymást jól ismerő, egymásra figyelő ember számára az örömteli szexuális együttlét a legjobb „gyógyszere” az idősödéssel óhatatlanul együtt járó apróbb-nagyobb problémáknak. A szex serkenti a keringést, erősíti az immunrendszert, az izomzatot, nappal nagyobb életkedvet, éjjel jobb alvást biztosít. A teljesítmény helyett a „minőségre”, a kölcsönös gyöngéd örömszerzésre figyelve nincs korhatára az élvezetes szexuális életnek.


2018. 03. 29.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés