A kutatók kimutatták, hogy a fehérjében gazdag tengeri fűfélék, mint a Palmaria palmata, vagy a Porphyra kiegészíthetik a fejlődő világban élők jelenlegi proteinforrását, például a szóját. A Palmaria palmata évszaktól, illetve feldolgozástól függően 9-25 százaléknyi fehérjét tartalmaz, egyes fontos aminosavakat, például leucin, valin, metionin, kifejezetten nagy mennyiségben. Ráadásul a tengeri zöldségekben lévő fehérjék gátolják a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is.
Táplálkozásunkban a fehérje legfőbb forrása a tejtermékek, a tojás, a húsfélék, halak. Azonban a tengeri zöldségek olyan fehérjéket is tartalmaznak, melyek biológiailag aktívak, és fontos enzimeket, például az angiotenzin-konvertázt, vagy a renint gátolhatják – ez utóbbiak egyes vérnyomáscsökkentő szerek célpontjai is lehetnek. A tengeri növényekből készült kivonatot táplálék-kiegészítőként lehet majd használni, egyes szószokba, vagy például sajtba keverve.