ELKÉSZÍTÉSE:
A sütőt melegítsük elő 180ºC-ra. A tököt vágjuk félbe, hámozzuk meg, kaparjuk ki a magját, és aprítsuk 2-3 centis kockákra. A lila hagymát pucoljuk meg és szeljük vékony karikákra. Öntsünk 1-2 kanál olívaolajat egy tepsibe, oszlassuk el, majd tegyük bele a sütőtököt és a hagymát. Szórjuk meg sóval, borssal, és keverjük át, hogy az olaj egyenletesen befedje a zöldségeket. Tegyük rá a rozmaringot, és lefedve süssük 15 percig. Ezután keverjük meg, és fedő nélkül tegyük vissza a sütőbe még kb. tíz percig, amíg a tök teljesen megpuhul. Tálaláskor morzsoljunk rá fetát.
TIPPEK:
Hétköznapra, könnyű vacsoraként ez az étel önmagában is megállja a helyét, köretként sült húsokhoz illik.
Ha tehetjük, válasszunk hozzá kecsketejből készült feta sajtot.
További karácsonyi receptek