ELKÉSZÍTÉSE:
Egy nagyobb serpenyõben hevítsünk fel egy kevés olajat és pirítsuk benne üvegesre a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, a bazsalikomot, a petrezselymet, sózzuk és borsozzuk, majd öntsük fel a sherryvel Csökkentsük a hõmérsékletet és hagyjuk, hogy összefõjön az egész. Amíg a sherryben dolgoznak a fûszerek, vágjuk kisebb kockákra a májat, majd adjuk a fûszeres léhez. Keverjük össze az egészet és fõzzük még 6-7 percig. Ha kezd kiszáradni ,öntsünk rá még egy kis bort. Szervírozzuk a kenyérbõl készült kis croutonokkal és a friss petrezselyemmel.
A crouton elkészítéséhez permetezzünk egy kevés olívaolajat a kenyérkockákra, úgy, hogy azok minden oldalára többé-kevésbé egyformán jusson, rázzuk össze, majd közepesen forró serpenyõben pirítsuk át az egészet.
Tápérték/adag: teljes zsírtartalom: 15,7 g, koleszterin: 402 mg, nátrium: 658 mg, teljes szénhidrát: 39,3 g, rosttartalom: 2,4 g, fehérje: 26,6 g
|
428 kCal - 1790.752 kJ / személy
|
|