








ELKÉSZÍTÉSE:
A padlizsánt ferdén szeletekre vágjuk. Egy rétegben tálcára tesszük, megsózzuk, 15 percig állni hagyjuk. Jól leöblítjük, papírtörlővel leitatjuk. A piros húsú paprikát félbevágjuk, a magokat és az ereket eltávolítjuk, a paprika húsát hosszú, széles darabokra vágjuk. A cukkinit ferdén felszeleteljük. A gombák szárát levágjuk a kalap szélével egy vonalban. Az összes zöldséget nagy tálba tesszük.
A páclé elkészítése:
Zárható üvegben jól összerázzuk az olajat, a citromlét, a bazsalikomot és a fokhagymát. A páclevet a zöldségekre öntjük, és óvatosan összeforgatjuk. Mûanyag fóliával lefedve 1 órára a hûtõbe tesszük, néha megkeverjük. Elõkészítjük és begyújtjuk a grillsütõt.
A zöldségeket forró, kissé megolajozott grillrácsra, alumínium grilltálcára tesszük. A zöldségdarabok mindkét oldalát 2-2 percig sütjük a grill legforróbb részén. Amikor megpirulnak, tálalótálra tesszük õket. Sütés közben gyakran kenegessük a zöldségeket a maradék páclével.
A zöldségeket legfeljebb 2 óra hosszat lehet pácolni. Sütés elõtt 15 perccel vegyük ki õket a hûtõbõl. Ez a fogás tálalható melegen vagy szobahõmérsékleten is. A maradékot tálaljuk vastag, ropogós héjú kenyérszeletekkel vagy zsemlékkel. A pácba tehetünk más zöldfûszereket is, például petrezselymet, rozmaringot vagy kakukkfüvet. Salátaöntetnek is remek.
45 perc + 1 óra pácolás
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|