2022. December 07. szerda
Az Atkins Nutritionals, mely a világszerte vitatott szénhidrátszegény diéta, illetve módszer mögött áll, az Egyesült Államokban csõdvédelemért folyamodott. A céget 1989-ben alapította dr. Robert Atkins.

Atkinsdiéta

Az Atkins-módszer alapelve, hogy szénhidrátok helyett inkább sok fehérjét, például húsféléket fogyasszunk. Az eleinte nagyon népszerû módszer iránt csökkent az érdeklõdés, az alapító halála és fõleg amiatt, hogy egyre több támadás érte a módszer biztonságosságát. A csõdvédelmi eljárás megvédi a céget a hitelezõktõl, így tovább tud mûködni, a talpraállás reményében. A cégvezetés most a termelés csökkentésével és szélesebb körû reklámtevékenységgel próbálkozik, így mentve a menthetõt. A fõ termelési irányt müzliszeletek és italok képezik a jövõben.

Az Atkins-diéta, bár hatásos és gyors súlycsökkenés érhetõ el vele, sokak szerint káros az egészségre, egyoldalú táplálkozáshoz vezet, mivel nagyon kevés zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz. A diéta még így is több nagy céget ösztönzött szénhidrátszegény termékek piacra dobására, amivel õk is hozzájárultak az „ötletgazda” Atkins-cég tönk szélére kerüléséhez.


Forrás: BBC News
2005. 09. 15.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés