2024. Május 24. péntek
Számtalan vicc alapszik azon a közismert jeleneten, amikor a nő fejfájásra hivatkozva hárítja el párja közeledését. Egy amerikai kutatás szerint azonban nem minden típusú fejfájás bír vágycsökkentő hatással.

Dr. James R. Couch, az oklahomai egyetem neurológiai tanszékének vezetõje a témában végzett kérdõíves felmérést, és megállapítása szerint a migrénes fejfájásban szenvedõknek általában erõsebb a nemi késztetésük, mint azoknak, akik a gyakoribb, úgynevezett tenziós fejfájásban szenvednek.

Migrén libidó szex

A szakembernek arról is beszámoltak páciensei, hogy alkalmanként a migrénes fejfájás az orgazmus hatására elmúlik. Couch szerint úgy tûnik, a migrénesek 20 százalékánál az egyik fiziológiai folyamat, az orgazmus, kikapcsolja a másik fiziológiás folyamatot, a migrént. A kutató egy másik betege arról számolt be, hogy a fejfájása elõtti nap különösen nagy a nemi étvágya.

_______________________________ajánló____________________________

Legyen lapos a hasa!

A legtöbb ember a hasára hízik és gyakran egy sikeres fogyókúrát követően sem tűnnek el a hasi zsírpárnák, úszógumik. Van itt valami, ami égeti a zsírt és laposítja a hasat!

____________________________________________________________________

A migrénes fejfájás és a szexuális étvágy közötti kapcsolatot már a XVII. században felfedezték, a jelenségrõl Thomas Willis, a neurológia atyja is beszámolt. A migrénes fejfájásokkal küzdõ betegeknek számos további tünetük van, többek között hajlamosabbak a depresszióra és az alvászavarokra. Az amerikai kutató felmérése arra is rámutatott, hogy maguk a migrénes betegek is tisztában vannak azzal, hogy a többségtõl eltérõ libidóval rendelkeznek.


Forrás: Vital

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés