2023. December 02. szombat
Egy egzotikus pókfaj mérge segíthet a rászorultak nemi életén, írja a New Scientist.

A nász után párját felfaló fekete özvegy nevû délamerikai pókfaj nõstényének mérge potencianövelõ és fogamzásgátló szerek alapanyagául is szolgálhat, állítják a délchilei La Frontéra egyetem kutatói, akik már hét éve vizsgálják a halálos csípésû rovar vegyi fegyverét.

Fernando Romero kutatásvezetõ szerint a méregnek olyan komponensei is vannak, melyek egyfelõl terméketlenné teszik a hímivarsejteket, másfelõl azonban elõsegítik a merevedést. A szakemberek szerint fogamzásgátló hatás a dózistól függõen körülbelül húsz percig tart. Olyan tablettát szeretnénk elõállítani, mint a közkedvelt Viagra, de ki fogjuk küszöbölni annak káros mellékhatásait, így például a gyors szívverést. A fekete özvegy mérgébõl el fogjuk különíteni, és ki fogjuk vonni a szívre ható összetevõket mondta a kutató.

Más kérdés természetesen, hogy az említett kettõs hatást is érdemes lenne elkülöníteni, ellenkezõ esetben bármilyen forróra is sikeredett az elõzõ éjszaka, a gyermekáldásban reménykedõk számára nem jelent segítséget a új pirula.


Forrás: MTI/RTL Klub

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés