2022. Május 18. szerda
Az Egyesült Államokhoz és a legtöbb nyugateurópai országhoz hasonlóan Belgiumban is egyre nagyobb problémát jelent a fiatalok elhízása, ezért a kedvezõtlen folyamatok megállításának érdekében a belga kormány drasztikus intézkedéseket kíván bevezetni az iskolákban.

A rendelkezések értelmében a jövõben tilos lesz a kólák, valamint más, cukrozott üdítõitalok árusítása; sõt, az alsó tagozatba járók hazulról sem hozhatnak majd magukkal ilyen innivalókat. Az iskolákban is árusító gyártókat további intézkedésekkel is sújtják majd, mivel tiltólistára kerülhetnek a különbözõ snackek is, melyek helyett joghurtokat és más tejes italokat, valamint gyümölcsöket ajánlanak az illetékesek. Várhatóan a napközis ebédeltetésnél is szigorodni fognak az elvárások: a hamburgersült krumpli helyett igyekeznek egészségesebb étrend összeállítására buzdítani az iskolai konyhákat.

Belgiumban az elmúlt 20 év alatt 17 százalékkal nõtt a kövér fiatalok száma, a 912 éves korosztálynak már csaknem 20 százaléka számít elhízottnak, vagy legalábbis túlsúlyosnak. Az intézkedések bevezetésének idõpontjáról egyelõre nincs döntés, de az illetékesek szeretnék, ha ez legkésõbb a jövõ szeptemberi évkezdéskor megtörténhetne.

.


2005. 04. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés