Kevés hús is megengedett, ám a feldolgozott termékek – például a virsli vagy a szalonna – kerülendők, csakúgy, mint a tejtermékek, sütemények, tészták, ám a szója és a tofu kifejezetten ajánlott. Világszerte, évente több mint félmillió életet követel a mellrák, ezért is nagyon fontos tudni, hogy azoknak, akiknél már diagnosztizálták a betegséget, mely élelmiszerek tesznek jót és melyek ártanak. A vizsgálat során több mint 165 000 nő adatait elemezték ki, és ez alapján szűrték le a szakemberek azt a következtetést, hogy a túlélési esélyek nagyban növelhetők életmódváltással, és elsősorban olyan ételek fogyasztásával, melyek kevés kalóriát, de sok rostot tartalmaznak. A sok zsír mindenképpen ártalmas, mivel felboríthatja a szervezet hormonegyensúlyát, a szója alapú élelmiszerek viszont kedvezően hatnak a betegre.
A szakemberek ugyanakkor hangsúlyozták, nem arról van szó, hogy a betegeknek át kell állniuk vegetáriánus életmódra, csupán arról, hogy az étkezések kétharmadát gyümölcsök, zöldségek és teljes kiőrlésű gabonatermékek tegyék ki, a hús, a hal pedig csak a maradék egyharmadban szerepeljen. Emellett fontos az egészséges testsúly megőrzése és a fizikai aktivitás is.