2024. November 19. kedd
A váltott műszakban dolgozók egy idő után már elhagyják a napi háromszori étkezést, helyette folyton nassolnak, méghozzá kalóriadús készételeket – állítja az Oxford Egyetem pszichológus-kutatója.

Az elmúlt években egyre csökkent a hagyományos, 9-től 5-ös munkaidőben dolgozó emberek száma, és egyre többen dolgoznak váltott műszakban. Amikor a jelenségről beszélünk, általában az alvással kapcsolatos problémák és a rengeteg stressz kerül előtérbe, holott egyéb, az étkezéssel összefüggő súlyos kockázatok is megbújnak a háttérben. Annie Zimmerman, az Oxfordi Egyetem pszichológusa szerint az elhízás, a 2-es típusú diabétesz, a szívproblémák és az emésztőrendszeri betegségek éppúgy megjelenhetnek a váltott műszakos munkarend hatására, mint pl. a depresszió.

Betegséged az arcodra van írva - leolvashatod!> > >

A szakember a The Hippocratic Post című lapnak írt esszéjében arról beszél, hogy minden jel arra mutat, hogy a váltott műszakban dolgozók körében drasztikus az elhízottak száma, ami az összes többi probléma melegágya is lehet. „A szabálytalan munkarend szabálytalan étkezési mintát hoz magával. A több műszakban dolgozók, pl. az orvosok és a nővérek gyakran össze-vissza esznek, és képtelen kontrollálni, mit vesznek magukhoz. A legtöbbször a magas kalória tartalmú készételeket választják a tápláló, egészséges ételek helyett” – vélekedik a szakember.

A szép arcbőr patikája körülöttünk van, a természetben - itt!> > >

 


Forrás: Medipress
2016. 05. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés
- Karácsonyi ajánlat -
- Kiemelt ajánlat -
- Egészségplázából -