2022. Május 18. szerda
Vámpírként kísértett halála után a családanya – állították a megboldogult Ghiulten Memedaliról saját rokonai, akik ellen a romániai Medgidia város hatóságai büntetőeljárást indítottak. Az ügyészség természetesen nem azért készül felelősségre vonni a családot, mert hisz a horrormesékben, hanem azért, mert kiderült, hogy babonás hitük által vezérelve halottgyalázást követtek el.

A rokonság váltig állította, hogy Ghiulten Memedali rendszeresen fantomként, vérszívó vámpírként kísért éjjelente. Tavaly májusban felnyitották a sírt, hogy „végleges megoldást” találjanak a bajra. Akkor még pontosan nem lehetett tudni, hogy miért tették, de később kiderült, hogy a vámpírűző technikát alkalmazták, vagyis kihegyezett cölöpöt vertek a mellkasába, hogy átszúrják a szívét.

A hatóságok azután kezdtek nyomozni az ügyben, hogy az asszony húsz esztendős fia, Daniel Ghica feljelentést tett. „Semmiféle vámpír nem létezik. Az egész azért volt, hogy Enver nagybácsi (a halott asszony fivére) megszerezhesse azt a harminc gramm aranyat, amely anyám birtokában volt” – mondta a fiú. Szerinte a kísértetmesét nagybátyja azért találta ki, hogy elhitesse a családdal: nővére holtában azt szeretné, hogy az arany a testvéréhez jusson.

A feljelentés nyomán mindenesetre a hivatalos szervek feltárták a sírt, és valóban azt találták, amire számítani lehetett: a holttest mellkasát átdöfte egy pózna. Megállapították azonban, hogy a temetés pillanatában a boncolás miatt már nem volt szíve a holttestnek, tehát – ha léteznének vámpírok – hiába verték bele a hegyes szerszámot.

A rendőrség jelen pillanatban öt személy ellen folytat nyomozást halottgyalázás gyanújával. Köztük van a fivér és az egyik sírásó, aki segített a bűncselekmény végrehajtásában.


Forrás: MTI
2009. 09. 17.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés