2023. Június 09. péntek
Megműtik azt a kétéves indiai kislányt, aki négy lábbal és négy karral született. A születési rendellenességet az okozta, hogy az eredetileg iker magzat egyik tagja elhalt a méhben.

A Bihar államban élő, szegény családba született kislányt a helyiek isten küldöttének tekintik, szülei pedig a bőség hindu istennője, a négykarú Lakshmi után nevezték el.

négykarú kislány végtagtöbblet életmentő műtét

A kislány felesleges végtagjai miatt sem felállni, sem járni nem tud, és műtét nélkül valószínűleg nem érné meg a felnőttkort. A beavatkozás során több orvoscsoport nyolcóránként váltja majd egymást, hogy a több mint 30, különböző szakterületre specializálódott sebész leválassza Lakshmi testéről a méhben elhalt ikertestvér végtagjait, gerincét és veséjét.

A több tízmillió forintos költséggel járó beavatkozást a szülők nem tudnák finanszírozni, az állami kórházak pedig megtagadták tőlük a segítséget, ezért a kislányt addig egyáltalán nem is vizsgálta meg orvos, míg egy bangalori ortopéd sebész fel nem ajánlotta segítségét, így Lakshmi végre áteshet az életmentő műtéten.


Forrás: Ananova
2007. 11. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés