2024. Július 22. hétfő
Nem csak az idősebbek betegsége -  Kezelési lehetőségek -  VenoprotEP tabletta: a visszerek kezelésére és megelőzésére
Naivan azt gondoljuk, hogy 40 alatt az olyan betegségek, mint a visszér elkerülnek minket. A kacskaringós, kidudorodó sötétkék erek csak az idős korosztályt veszélyeztetik, és lábainkat a nyári melegben még sokáig nem kell rejtegetni. Pedig a tartós álló vagy ülő munka a fiatal korosztály lábain is nyomot hagy.

A visszértágulat a magyar lakosság közel 20-40 %-át érintő betegség. Egy vagy több véna szakasz kitágulása esetén gyakran jelentkezik a láb esztétikai problémája mellett, estére nehéz láb-érzés, lábdagadás, lábszárfájdalom. A visszér betegség leggyakrabban az alsó végtagon alakul ki. A kis - esztétikai problémát jelentő - seprűvénáktól a nagy, kidudorodó, végeredményben akár kifekélyesedő visszér-tágulatokig terjedhet a probléma megjelenése, ezért semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagynunk.

A visszér a fiatalokat sem kerüli el

Nem csak az idősebbek betegsége

A visszeresség ma már nem csak az idősebb korosztályt érintő betegség. Egyre több húszas, harmincas éveiben járó fiatal szenved tőle. Mi lehet ennek az oka?

„A visszeresség általában veleszületett hajlam, kedvezőtlen munkakörülmény, illetve nőknél a terhesség következtében kialakult hormonális státusz megváltozása, valamint a magzat vénákra gyakorolt nyomása következtében alakul ki. Ezek pedig nem olyan események és problémák, amik csak és kizárólag az idősebb korosztályt érintenék. Attól, hogy valaki fiatalabb, még oda kell figyelnie arra, hogy mozogjon, és megfelelően étkezzen, hogy elkerülhesse, vagy késleltethesse a visszeresség kialakulását.” – mondja Dr. Sepa György főorvos, érsebész.

VenoprotEP: érvédő hatású gyógyszer>>  

Kezelési lehetőségek

Visszér-kezelés, gyógyítás alapvetően a kockázati tényezők csökkentéséből, az érfalak megerősítéséből, a vénában lévő nyomás csökkentéséből, illetve a lassult áramlás miatti vérrögök képződésének megelőzéséből áll. Visszér kezelésénél végső soron a már nagyon kitágult visszereket mesterségesen össze kell zárni, vagy el kell távolítani - visszér műtét.

A műtéti beavatkozás mellett vannak kíméletesebb kezelési módok is. Hordhatunk kompressziós pólyát vagy harisnyát, járhatunk gyógytornára, hatásos lehet a diéta, és számos gyógyszeres kezelés is segíthet a visszerek eltüntetésében.

VenoprotEP tabletta: a visszerek kezelésére és megelőzésére

A visszerek kialakulásának számos oka lehet, de a kezelés minden esetben ugyanazon alapszik: véráramlás biztosítása, a vérrögképződés megelőzése és az érfalak megerősítése. A VenoprotEP egy olyan vény nélkül kapható gyógyszer, ami a vénák tágulásának gátlása mellett növeli a hajszálerek ellenállását is. Emellett képes javítani az idült vénabetegség tüneteit, mint a nehézláb érzés, feszülés, fájdalom és az éjszakai lábikra görcs. A patikákban kapható tabletta alkalmas a heveny aranyeres panaszok kezelésére is.

VenoprotEP: érvédő hatású gyógyszer>>  

Szponzorált tartalom

 


Szerző: Tomasovszki Beáta

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés