2024. Július 22. hétfő
A visszérbetegség Magyarországon nagyon gyakori, szinte minden ötödik embert érint ez a probléma. A genetika fontos tényező a visszerek kialakulásánál, emellett nem szabad megfeledkezni az egyéb rizikófaktorokról sem, amelyek elősegítik a seprűvénák és a visszerek megjelenését. Cikkünkben összeírtuk a négy legfontosabb tanácsot, melyek betartásával késleltethetjük a visszerek megjelenését, illetve biztosíthatjuk, hogy a meglévők állapota ne romoljon tovább.

1. Ne üljünk vagy álljunk egész nap

A rendszeres állás és ülés miatt a vénákban folyó vér rendkívül nehezen tud visszajutni a szívbe, emiatt romlik a keringés és folyamatosan nő a vénákra nehezedő nyomás. Nagyon sokat számít, ha nap közben rendszeresen megmozgatjuk lábunkat, lábujjainkat. Végezhetünk pedálozó mozdulatokat, vagy akár bokakörzést. Fontos, hogy naponta 3-4 alkalommal végezzük el a könnyű lábtornát munka közben.

Venoprotep PR 

2. Kövessünk egészséges étrendet

A genetikai tényezőkre nincs ráhatásunk, de fontos tudni, hogy a visszerek megjelenése és a meglévők állapotának romlása nagyban függ az életmódunktól is. A túlsúly rendkívül nagy megterhelést ró vénáinkra, ezért fontos a megfelelő étrend betartása. Kerüljük a túlzott sóbevitelt, igyunk sok vizet és fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt.

3. Mozogjunk rendszeresen

A rendszeres mozgás az egyik leghatékonyabb fegyver a visszerek állapotának romlása ellen. Korosztálytól függetlenül kiváló választás a séta, az úszás és a biciklizés is, mivel ezek intenzív működésre késztetik vénáinkat. Kerüljük ugyanakkor az olyan nagy intenzitású mozgásformákat, mint amilyen a testépítés vagy az ugrálás, mivel utóbbiak inkább ártanak a visszeres lábnak.

4. Viseljünk kompressziós harisnyát

A már kialakult visszérbetegségek esetén sokat segít a kompressziós zoknik és harisnyák viselése. Ezek a különleges ruhadarabok képesek a megfelelő helyzetben tartani a vénákat, így a vért könnyebb visszapumpálni a szív irányába. Sőt, a kompressziós harisnyák képesek a lábdagadást és a visszeres fájdalmat is mérsékelni.

+1 tipp: Erősítsük az erek falát, és gátoljuk a vénák tágulását

A vény nélkül kapható VenoprotEP olyan érvédő hatású gyógyszer, ami a vénák tágulásának gátlása mellett növeli a hajszálerek ellenállását is. Ha idült vénás elégtelenségben szenved, a gyógyszer segíthet az alábbi panaszokon: nehézláb érzés, feszülés, fájdalom, éjszakai lábikra görcs. A patikákban kapható gyógyszer alkalmas a heveny aranyeres panaszok kezelésére is.

Megnézem a VenoprotEP-et >> 

 

Szponzorált tartalom


Forrás: venavedelem.hu

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés