2022. December 07. szerda
Aprócska lábfejet és más testrészeket találtak egy daganatban, amelyet egy amerikai gyermekidegsebész távolított el egy újszülött agyából.

Paul Grabb bejelentése szerint azután műtötte meg Colorado Springsben október 3-án Sam Esquibelt, hogy az MRI (mágneses rezonanciavizsgálat) mikroszkopikus tumort mutatott ki az újszülött agyában. A műtét idején Sam mindössze 3 napos volt, s a daganattól eltekintve teljesen egészséges.

agydaganat, lábfej

Mint az idegsebész elmondta, a tumor eltávolítása közben fedezett fel egy majdnem tökéletes lábfejet, valamint egy másik lábfej-, egy comb- és egy kéz kezdeményét. „Úgy tűnt, mintha az agyból születne egy gyermek” – mesélte el benyomásait az orvos, aki szerint daganatban igen ritkák az ilyen tökéletesen kialakult struktúrák.

Paul Grabb nem biztos abban, hogy mi is okozta a képződményt, amely lehetett veleszületett agytumor is, bár az ilyen daganatok általában nem ennyire „komplexek”, nem tartalmaznak kezeket vagy lábakat.

A képződmény lehetett úgynevezett magzat a magzatban is, amikor az ikerpár egyik tagja a másikban kezd kifejlődni. Ám ilyesmi nagyon ritkán alakul ki az agyban.

Akármi is volt a képződmény, a szülők szerint Sam jól van, felépült a műtét után, s ha nem lenne a heg, nem is tudnák, hogy milyen beavatkozáson esett át. A kisfiút azonban havonta kell vérvételre és kontrollvizsgálatra vinni, hogy biztosak lehessenek afelől, nem újult-e ki a daganat. Samre fizikoterápia is vár, hogy jobban tudja mozgatni a nyakát.


Forrás: MTI
2008. 12. 19.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés