2022. Június 26. vasárnap

A maga nemében a világ legnagyobbjának számító daganatot távolítottak el egy kínai nő testéből. A 45 kg-os tumor nehezebb volt, mint a beteg.


A 36 éves Ahui hátsóján lévő daganat eltávolítását egyszerre két orvoscsoport végezte: az egyik a csípő, a másik pedig az alsó lábszár felől kezdett neki az operációhoz, és több mint nyolc órán át dolgoztak.

tumor daganat neurofibromatózis "Ez a legnagyobb daganat, amit valaha láttam, és az orvosi beszámolók szerint ez volt a világon a legnagyobb neurofibromatózisos tumor." - mondta el a műtétet vezető sebész.

A neurofibromatózis az idegrostokat körülvevő kötőszöveti sejtek túlburjánzásával járó betegség, mely az esetek egy részében öröklött.

Ahuinál 12 éves korában jelentkeztek az első tünetek, a feneke jobb felén kialakult tojás nagyságú daganat formájában, melyet kioperáltak, ám tíz évvel később ugyanott ismét tumor alakult ki, ami gyors tempóban növekedni kezdett. A nő emiatt az elmúlt két évben már fürödni sem tudott, és állandó ágyban fekvésre kényszerült, nővére pedig az állását is otthagyta, hogy ápolni tudja.


Forrás: Vital
2008. 01. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés