Az Eurobarometer által elvégzett közvélemény-kutatás szerint 30 százalék a második legnagyobb kockázati tényezőnek a hústermékek antibiotikum- és hormontartalmát jelölte meg. Sokan tartanak az élelmezési célra szánt állatok klónozásától (30 százalék), illetve az élelmiszerekben előforduló szennyező anyagoktól, például a halakban fellelhető higanytól, vagy a sertéshúsban található dioxintól (29 százalék).
A 27 tagállamban megkérdezett 15 éven felüli fogyasztók közül kevesebben tartják rendkívül aggasztó kockázatnak az élelmiszerek bakteriális szennyezését (23 százalék), és még ennél is kevesebben a táplálkozástani kockázatokat, például az elhízást (15 százalék) vagy az egészséges étrend hiányát (15 százalék).
A felmérésből az is kiderül, hogy az európaiak az élelmiszerekkel kapcsolatos esetleges kockázatokat tekintve megbízható információforrásnak tartják a nemzeti és az európai élelmiszer-biztonsági hivatalokat.