2024. Május 24. péntek
Alacsony libidóról általában csak a nőkkel kapcsolatban szokás beszélni, pedig férfiakkal is előfordul, hogy elveszítik érdeklődésüket a szex iránt. A legújabb statisztikák szerint minden ötödik párkapcsolatban vannak ilyen jellegű problémák. A jelenség igen meglepő, de sajnos egyáltalán nem szokatlan.

A férfiaknál a munkahelyi és pénzügyi stressz a két legjelentősebb libidócsökkentő tényező. Az egzisztenciális félelmek együtt járnak az önbizalom csökkenésével, ami könnyen a szexualitás kárára mehet. Mit tehet a nő, ha párjánál a szexuális érdeklődés, vágy csökkenését tapasztalja? Érdemes kipróbálni az alábbi, három lépésből álló programot.

férfiak, alacsony libidó

1. Beszélgetés
Ha férjének vagy barátjának a munkahelyi stressz miatt nincs kedve a szexhez, ne sértődjön meg. Ha egy férfinak az érzelmeiről kell beszélnie, sokszor még feszültebb lesz. Biztosítsa támogatásáról, de ne követeljen tőle semmit. Tegye világossá számára, hogy akkor is vágyik a fizikai közelségére, ha a szex ki is marad éppen.

2. Bátran mondjon nemet!
Minél tovább tart a szexmentes időszak, annál nagyobb a feszültség a pár tagjai között. Próbálja meg száműzni a szexet egy hónapra! Így közelebb kerülhet párjához és olyan romantikus élményeket élhetnek át, amelyhez nem feltétlenül van szükség testiségre. Az egy hónapot így szeretetben és megértésben vészelhetik át, és a végén a szex is jelentőségteljesebbé válik.

3. Az érintés ereje
Egyes kutatások szerint a masszázs növeli a boldogsághormonnak is nevezett szerotonin és dopamin szintjét, ugyanakkor csökkenti a kortizol nevű stresszhormon jelenlétét a szervezetben. Masszírozza meg párját hetente legalább kétszer. Ez nemcsak érzéki élmény, de segít ellazulni testben és lélekben is.


Forrás: Medipress
2012. 01. 05.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés