2024. Július 21. vasárnap
Egy koraszülés miatt halva született indiai csecsemő közel öt óra elteltével újra lélegezni kezdett, miközben a család már a temetését szervezte.

A terhessége hetedik hónapjában lévő Aruna Gaikwadnak erős görcsei voltak magas vérnyomása miatt, de három kórházban is elutasították, mielőtt egy kórházban végre felvették június 15-én. A 30 éves, Mumbaiból származó nőnél mesterségesen megindították a szülést és vérnyomáscsökkentő kezelést kapott. A baba június 16-án este született meg. Miután az orvosok nem éreztek szívverést, megállapították, hogy halva született.

koraszülött, csecsemő, halva született

Mialatt a családtagok már a temetési előkészületeket szervezték, a baba egyszer csak elkezdett lélegezni. A család azonnal visszavitte a kórházba, ahol most is az újszülött intenzív osztályon ápolják. A Times of India jelentése szerint a 1400 grammos csecsemő kritikus állapotban van és lélegeztetőgépen tartják.

Az orvosok úgy vélik, hogy a görcsökre adott magas dózisú nyugtató egy időre elnyomhatta a magzati szívhangot, aztán amikor a nyugtató hatása elmúlt, a baba újra lélegezni kezdett. A kórház dékánja, Dr. Suleiman Merchant az újságnak elmondta, hogy bár egy előzetes vizsgálat szerint a csecsemő látszólag halott volt, a hatóságok részletesebb vizsgálatot is végeznek majd, hogy kizárható legyen bármilyen hanyagság lehetősége.


Forrás: Medipress
2008. 06. 24.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés