2024. Július 15. hétfő
Másodszor adott életet hármas ikreknek egy nő az Amerikai Egyesült Államokban. Az eset érdekessége, hogy a babák mindkétszer természetes úton fogantak.

A mesterséges megtermékenyítő eljárásoknak köszönhetően egyre többször hallani híreket hármas, négyes ikrek születéséről, az azonban viszonylag ritka, hogy egy családban több ikerpár is szülessen, pláne természetes fogantatás eredményeként.

hármasikrek

A hármas ikrek természetes úton történő fogantatásának esélye egy a 8000-hez, az pedig, hogy ez ugyanazon szülők esetében kétszer is előforduljon, még sokkal magasabb, bár az, hogy egy családban már vannak hármas ikrek, matematikailag nem befolyásolja még egy triplet érkezését.

Az USA-beli Ohióban élő Victoria és Tim Lasita természetesen egyáltalán nem számított arra, hogy két szülés után immár hat gyermekük legyen, pedig a közel négy éves két kislány és egy kisfiú mellé múlt szerdán érkezett még három újszülött. A babák császármetszéssel születtek, 2 kg körüli súllyal, és egy darabig még a kórházban maradnak. A szülők hat éve házasok, és előző házasságaikból már van összesen három felnőtt gyerekük, akik segítsége biztosan el fog kelleni az újszülöttek mellé: a szülőkre hetente ugyanis összesen kb. 150 pelenkacsere vár majd.


Forrás: BBC News
2007. 09. 03.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés