2023. Szeptember 29. péntek
Nyolcas ikrek születtek hétfőn Kaliforniában; a világon másodszor fordult elő, hogy egy anyától egyszerre ennyi gyerek élve szülessen meg.

A hat fiút és két lányt császármetszéssel segítették világra a Los Angeles melletti Bellflowerben. Összesen negyvenhat orvos és más segítő bábáskodott, s igencsak elcsodálkoztak a nyolcadik csecsemőn, mert csak hét újszülöttet vártak.

nyolcas ikrek

A legkisebb gyerek 880 grammos, de a legnagyobb sem nyom többet 1470 grammnál. A csecsemők és az anya is jól vannak a The Los Angeles Times jelentése szerint. Az anya előreláthatólag egy héten belül elhagyhatja a kórházat, de a kicsiknek még legalább két hónapig orvosi felügyelet kell maradniuk.

Kicsivel több mint tíz éve egy houstoni nő szintén nyolcas ikreket szült, igaz, külön-külön egyet, azután – 12 nappal később – a másik hetet. Mindannyian koraszülöttek voltak, jóval kisebb súllyal jöttek a világra, mint most a kaliforniai nyolcas ikrek: a legnagyobb 800, a legkisebb 300 grammos volt, ő egy hét után meg is halt. A többiek azóta is jól vannak, decemberben ünnepelték a tizedik születésnapjukat.


Forrás: MTI
2009. 01. 27.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés