Az Exeter és a Bristol University friss kutatása azt vizsgálta, hogy mi az oka annak, hogy az alacsony kalóriás diétáknak általában az a vége, hogy a böjtös időszak végén túlevésre, ezért aztán súlygyarapodásra kerül a sor.
A szakembere szerint ilyenkor a szervezet éhezést érzékel, ezért a későbbi kalóriabevitel során több zsírt raktároz el a túlélés érdekében, amit aztán leadni is nehezebb. Az Evolution, Medicine and Public Health című szaklapban publikált anyag madarakat és emlősöket is vizsgált.
Több férfi hal meg ebben a betegségben, mint nő >>>
Az állatok mindig híznak, amikor annak lehetősége felmerül, hogy hosszú ideig nem jutnak táplálékhoz, ezért aztán a kerti madarak mind kövérebbek egy olyan időszak után, amikor télen nehéz a közelben magokat találni. „Meglepő módon matematikai modellünk egyértelműen megmutatja, hogy az átlagos hízás a diétázók esetében a szigorú napokat követően mindig jelentősebb, mint azoknak körében, akik soha nem diétáztak” – mondja a kutatást vezető Dr. Andrew Higginson, a University of Exeter pszichológia professzora.
Így egyél és tegyél a kilók ellen az ünnepek alatt > > >