2022. Május 18. szerda
Svéd kutatók szerint napi három csésze kávé elfogyasztása negatív irányban hathat a nők mellméretére. Ez valószínűleg több nőnek bánat, mint öröm, őket azonban vigasztalhatja az a tény, hogy a koffein csökkenheti a mellrák rizikóját.

Közel háromszáz nő esetében vizsgálták a svédországi Lund Egyetem kutatói a mellméret és a kávéfogyasztás összefüggését.

kávé, mell, mellméret, mellrák

Az eredmények szerint naponta három csésze kávé elfogyasztása már elég lehet ahhoz, hogy a mell zsugorodásnak induljon, a hatás pedig minden egyes további csésze itallal nő. Megnyugtatásul a kutatók is közölték, hogy attól senkinek sem kell tartania – még ha literszám is issza a kávét – hogy még az a kicsi melle is eltűnik.

A kutatók szerint a nők nagyjából felénél volt kimutatható egy olyan gén megléte, mely kapcsolatot teremt a kávéfogyasztás és a mellméret között. Az érem pozitív oldala, hogy a rendszeres kávéfogyasztása segíthet csökkenteni a mellrák rizikóját, egyes összetevői ugyanis hatással vannak a női nemi hormonokra, az ösztrogénekre.


Forrás: Vital
2008. 10. 24.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés