2024. Május 24. péntek
A péniszre mért apró lökéshullámok hatékony segítséget nyújthatnak az erekciós gondokkal küzdők számára, akiknél a gyógyszeres kezelések eredménytelennek mutatkoztak – állítja egy tanulmány.

A lökéshullám-terápia során hanghullámokat alkalmaznak a szakemberek, melyek segítségével például képesek szétrombolni a veseköveket. Ám a Journal of Sexual Medicine című szaklapban megjelent új tanulmányban szereplő hullámok ezeknél kisebb intenzitásúak, és arra szolgálnak, hogy javítsák a véráramlást a szív irányába, és ez által tágítsák a véredényeket. Épp ez utóbbi tény miatt vélik úgy a szerzők, hogy a terápia jól alkalmazható lenne az erekciós gondokkal küzdők számára.

impotencia, erekció, lökéshullám-terápia

A kutatók vizsgálatuk során huszonkilenc, átlagosan 61 éves férfit figyeltek meg, akiknek mind komoly erekciós problémáik voltak, és semmilyen gyógyszer nem bizonyult hatékonynak náluk. A résztvevők kilenc héten keresztül összesen 12 kezelésen estek át, ezek mindegyike 300, három percen át zajló lökéshullámból állt, melyeket a pénisz öt különböző pontjára irányoztak. A kilenchetes terápia első három hetében heti két kezelést ejtettek meg, a következő három hét során nem volt kezelés, majd az utolsó három héten szintén heti két kezelés következett.

Két hónappal a teljes terápia után valamennyi résztvevő jelentős javulást tapasztalt a szexuális teljesítőképessége terén, sőt nyolcan teljes gyógyulásról számoltak be. Noha a tanulmány és a benne leírt kezelés eredményei igen imponálóak, kétségtelen tény, hogy igen kevés résztvevőt vontak be a vizsgálatba, így további elemzések szükségesek ahhoz, hogy a fenti módszer hatékonysága egyértelműen bebizonyítható legyen.


Forrás: Medipress
2011. 11. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés