2024. Június 13. csütörtök
Finn kutatók szerint a merevedési zavar kisebb eséllyel fordul elő azoknál az idősebb férfiaknál, akik többször élnek szexuális életet. Minél gyakoribb a szex, annál nagyobb a hatás.

Öt éven át 55 és 75 év közötti férfiakat figyeltek meg a Tamperei Egyetemi Kórház munkatársai. Az eredmények szerint kétszer nagyobb gyakorisággal fordult elő merevedési zavar azoknál, akik heti egynél kevesebbszer szexeltek, mint azoknál, akik heti egyszer éltek nem életet.

idős pár, szex, merevedési zavar

A merevedési zavar kialakulásának esélye fordítottan arányosnak bizonyult az együttlétek gyakoriságával: a heti három, vagy még több szeretkezés nagyjából ötödére csökkentette a probléma kialakulásának esélyét.

Az is kiderült a kutatás során, hogy a reggeli merevedés gyakorisága előre jelzi a potenciazavar kialakulását: a heti 2-3 reggeli merevedéshez képest a heti egynél kevesebb kb. 2,5-szeres rizikót jelentett a probléma előfordulását tekintve.

A kutatók szerint az idősebb férfiaknál a rendszeres szex fontos szerepet játszik az erektilis funkció megőrzésében, ami hatással van az általános egészségi állapotra és az életminőségre.


Forrás: Vital

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés