2024. Május 24. péntek
Az idei nyár sporteseményekkel teli, éppen ezért a Durex kíváncsi volt, hogy az emberek hogyan teljesítenek a hálószobában. Az eredmények világszerte azt bizonyítják, hogy jól, a magyarok pedig különösképpen kitesznek magukért.

A nemzetközi Durex Jóléti Kutatás legfrissebb eredményeiből kiderül, hogy világszerte négyből három ember hetente legalább egyszer él szexuális életet. Az együttlétek heti rendszerességét tekintve Dél-Amerika áll az élen, akit kicsit lemaradva Afrika, Európa majd Ázsia követ. Az utolsó előtti helyen Ausztrál Ázsia szerepel, a sort pedig Észak-Amerika zárja, ahol a válaszadók csupán fele állítja, hogy hetente szeretkezik párjával.

Dél-Amerikán belül a szexuálisan legaktívabbak a kolumbiaiak, ugyanis legtöbbjük heti rendszerességgel szeretkezik. Hasonlóan magas teljesítményről számoltak be az indonéziaiak és az oroszok, valamint a portugálok. Jócskán lemaradtak a britek és a kanadaiak, akik közül csak a párok fele élvezi az együttlétet heti rendszerességgel. A teljesítmény-lista utolsó helyén a japánok találhatóak, akik közül csupán ötből egy ember él hetente nemi életet.

Fiatal pár szerelem

A magyarok szexuális aktivitása túlmutat az európai átlagon, ugyanis a hazai válaszadók három negyede állította, hogy hetente legalább egyszer szeretkezik. A gyakoriságból következik a kérdés – mennyi időt töltenek az emberek az ágyban? Az előjátékot nézve világszerte átlagosan 16,9 percet fordítanak a párok a bemelegítésre. A magyar szeretők sem sajnálják az időt, ugyanis hazai viszonylatban átlagosan 16,7 percig tart a ráhangolódás és egymás kényeztetése.

Vajon mennyi időt szánnak a párok ezek után magára az aktusra? Csupán kicsivel többet, mint az előjátékra, azaz átlagban 19,2 percet. Ebben a kérdésben Dél-Amerika ismét kitett magáért, ugyanis ők átlagosan 23,8 percet hagynak a szeretkezésre. Őket Ausztrál Ázsia (21,3 perc), Ázsia (20 perc), Afrika (19 perc) és Európa (18,8 perc) követi. A sort Észak-Amerika zárja átlagosan 16,1 perccel. A magyar szeretők átlagosan 20,2 percet szentelnek magára az aktusra. Ebből kiindulva a magyar hölgyek nem panaszkodhatnak, ugyanis ezzel az átlagidővel lepipáljuk a mediterrán szeretők teljesítményét.

Attól függetlenül, hogy meddig tart a pásztoróra, nem mindegy, hogy hogyan éljük meg. Az eredmények szerint világszerte az emberek több mint fele minden vagy majdnem minden alkalommal orgazmust él át partnerével. Ez az arány még magasabb Dél-Amerikában, ahol a válaszadók több mint fele zárja sikerrel az együttlétet. Szorosan a nyomukban jár a kérdésben Európa , Észak-Amerika Ausztrál Ázsia és Afrika. Egyedül az ázsiai kontinensen számoltak be halványabb sikerekről, ugyanis itt minden harmadik embernek van orgazmusa minden, vagy majdnem minden alkalommal.  A legsűrűbben orgazmust átélő országok közül az első három helyezett Európából került ki. Világviszonylatban mi magyarok 75%-os orgazmus-rátával az előkelő első helyet foglaljuk el, minket pedig Görögország és Spanyolország követ 71%, illetve 70%-kal. Összehasonlításképpen a rangsor másik végén Kína található, ahol a válaszadók csupán 23%-a elégül ki minden vagy majdnem minden alkalommal, akiket Dél-Korea (25%) és Malajzia (28%) előzi meg.

Ezt követően már csak az a kérdés, hogy mennyire vigyáznak testi épségükre az emberek, hogy formában maradhassanak? Világszerte a válaszadók több mint fele állítja, hogy használt óvszert a legutóbbi szexuális együttlétnél, és sajnos még mindig minden harmadik ember elmulasztotta a védekezést. Ebben a kérdésben Ázsia foglalta el az első helyet, akiket Észak-Amerika és Ausztrál Ázsia Európa és Afrika követnek a rangsorban. A kínaiak mutatják a legnagyobb hajlandóságot szexuális egészségük megóvására, védekezés terén pedig a csehek, a portugálok és a horvátok bizonyultak hanyagnak. Sajnos a magyar eredmények is a mezőny végéhez állnak közelebb, ugyanis a magyar válaszadók kicsit több mint fele állítja, hogy használt óvszert a legutóbbi szeretkezés alkalmával.

 
2012. 07. 25.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés