2022. Május 22. vasárnap
Öt hónapos terhesen, lapos mellkassal és borostás arccal pózol egy amerikai magazin fotóján egy eredetileg nőnek született férfi.

A magát transznemű férfiként meghatározó, nőként született Thomas Beatie a kívülállók számára úgy tűnhet, a két biológiai nem között rekedt. Emlőplasztikán és hormonterápián ugyan átesett, de a nemátalakító beavatkozások a nemi szerveit érintetlenül hagyták. Így fordulhatott elő, hogy miután a jogilag férfinek számító Thomas felesége, Nancy több év alatt sem tudott teherbe esni, a pár úgy döntött, a baba kihordását a férj vállalja magára.

terhes transznemű transzszexuális férfi

Thomas felfüggesztette a hormoninjekciók beadását, így ciklusa újra visszaállt. Egy évvel – és kilenc kezelőorvossal később – Thomas donorsperma segítségével megfogant, ám a megtermékenyült petesejt méhen kívül ágyazódott be. A második megtermékenyítés már sikeres lett, a pár idén július 3-ára várja kislányát – közölte a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű olvasóknak szóló Los Angeles-i Advocate magazin.

A pár környezetében a döntés nem meglepő módon elég nagy vihart. Sok orvos nyíltan ellenségesen viselkedett velük, a rendelők recepciósai kinevették őket, ráadásul a barátok és a család sem támogatja őket – a feleség családjából sokan még azt sem tudják, hogy a férj transznemű. A pár mindezek ellenére eltökélt. Thomas szerint a terhesség hihetetlen érzés, de azon nem változtat, hogy biztosan férfinek érzi magát, és gyermeküknek sem két anyja lesz, hanem egy anyja és apja – még ha a terhesség ezúttal nem az anya reszortja.

A hihetetlen hírt Thomas nőgyógyásza is megerősítette az esetet közlő Advocate magazinnak.


Forrás: Vital
2008. 03. 27.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés