2024. Május 24. péntek
Teljesítménykényszer -  Az orgazmus elmaradásának okai -  Nem könnyű a csalás
Kutatások szerint a férfiak negyede biztosan eljátszotta már szex közben, hogy megtörtént az ejakuláció, miközben a csúcspont közelében sem jártak. A kérdés csupán annyi: Miért és hogyan?

Hatalmas félreértés, hogy egy férfinak akkor és ott következik be orgazmusa, amikor és ahol csak akarja. Ez azonban nagyon távol áll az igazságtól: rengeteg helyzet létezik, amelyekben a férfiak képtelenek elmenni, de szükségesnek találják, hogy eljátsszák a nem létező orgazmust. A legfőbb ilyen indok semmiben sem különbözik a leggyakoribb megjátszott orgazmus esetében a nők által felhozott indoktól: nehogy megbántsák partnerük érzéseit.

orgazmus

Teljesítménykényszer

A férfiak egyszer vagy kétszer képesek elélvezni, mielőtt az adott együttlétre kimerülnének. A „vereség” beismerése ugyanakkor fájó volna számukra, ezért az is nagyon gyakori, hogy eljátsszák, hogy harmadszor, negyedszer vagy akár ötödször is jó volt nekik az ágyban. Ugyanez játszódik le akkor is, ha a szexuális együttlétet megelőzően már maszturbáltak korábban. De néhány könnyű drog, depresszióellenes készítmény és a túlzott alkoholfogyasztás is csökkentheti a férfiak libidóját, ami késleltetett magömléssel is járhat.

Új partner esetén még nagyobb nyomás nehezedik a férfiakra, mivel az orgazmust legtöbben férfiasságuk bizonyítékaként élik meg – ám ez a stressz éppenséggel elodázza, vagy akár meg is akadályozhatja a beteljesülést. Ilyenkor sok férfi inkább azt választja, hogy úgy tesz, mintha orgazmusa lenne.

Az orgazmus elmaradásának okai

A fentieken kívül a szellemi és fizikai kimerültség is az orgazmus elmaradását idézheti elő, illetve több betegség is hátrányosan befolyásolhatja az ejakulációt: például a cukorbetegség, vagy egyes neurológiai megbetegedések csökkentik a pénisz érzékenységét – léteznek olyan férfiak, akiknél több mint 45 percig tart, hogy eljussanak a csúcspontra, ha egyáltalán eljutnak odáig.

Ezen túlmenően a kényelmetlen óvszerek, az idősebb életkor is hatással lehet az orgazmus időpontjára, illetve azoknál is problematikus lehet a szexuális gyönyör elérése, akik többnyire maszturbálás útján jutnak el inkább az orgazmusig, mivel a közösülés teljesen más élmény, és ahhoz, hogy azt maradéktalanul élvezni tudják, mondhatni újra kell tanulniuk.

Nem könnyű a csalás

Az imitált orgazmus ugyanakkor férfiak esetében bizonyos trükköket igényel, hiszen az ejakuláció általában elég beszédes bizonyíték arra vonatkozóan, hogy eljutott-e valaki a csúcsra, vagy sem. Az orgazmust tettető férfiak zöme óvszerrel szeretkezik, mivel ebben inkább rejtve marad az, ami elmaradt, illetve a legtöbb esetben kerülik a misszionárius pózt és a világosban történő szeretkezést, hiszen ilyenkor sokkal könnyebben kiderülhet, hogy a beteljesülést tekintve bizony felsültek, ahelyett, hogy elsültek volna.


Forrás: Medipress
2010. 05. 12.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés