2024. Június 22. szombat
Hogyan végzik?
A legújabb szépészeti beavatkozások egyre kevésbé számítanak elérhetetlennek a magyar szépülni vágyók számára: ugyanazokkal a módszerekkel fiatalodhatnak, mint a legnagyobb sztárok, akik egyre kevésbé csinálnak titkot ezekből a beavatkozásokból. Az újdonságnak számító kezelések egyike az a bőrfiatalító eljárás, amelynek során leheletvékony aranyszálat húznak be az arcbőr alá, így téve azt üdébbé és feszesebbé.

Az aranyszál behúzására 35-45 éves kor között érdemes sort keríteni, ilyenkor a bőr még nem túlzottan ereszkedik meg, könnyen fiatalon tartható és fiatalítható. Az eljárás lényege, hogy a bőrfelszín alá 35 mm-es mélységben nagy tisztaságú, 24 karátos aranyszálat fűznek be rács alakban egy speciális szerszám segítségével, mintegy láthatatlan hálót képezve. Miután nem hatol mélyre, így nem sérti sem az idegeket, sem a nagyobb vénákat.

Hatása kb. 6 hét múlva jelentkezik, és fél év alatt éri el maximumát: az aranyszál körül beindul a bőr feszességéért, fiatalságáért felelős kollagén fokozott termelődése. A végeredmény igen látványos, a páciens éveket fiatalodik, feszesebb, hamvasabb lesz a bőre, a kezelt felület tapintása is megváltozik. Ez a bámulatos átalakulás (bőrtípustól és életmódtól függően) 8-12 évig tart. Amennyiben az arcplasztika részeként, illetve kiegészítéseként használjuk, akkor a toka alatt, illetve a nyakon is elvégezhető a beavatkozás. Javíthatjuk a kozmetikai eredményt, ha a dekoltázson, a felkaron és combon is alkalmazzuk.

Hogyan végzik?

Az eljárás orvosi szempontból nem bonyolult, és mintegy 30 percet vesz igénybe. Altatás nem szükséges, elég a helyi érzéstelenítés. Csakis orvos végezheti, kizárólag műtőben, steril körülmények között. A beavatkozás előtt két héttel nem végezhető kozmetikai kezelés a szóban forgó területen, és nem lehet a bőrön herpesz, pattanás vagy egyéb fertőzés sem. Ilyen esetben el kell halasztani a beavatkozást.

Az aranyszál befűzése után bevérzések keletkezhetnek a bőr alatti kötőszövetben, amelyek egy hét alatt nyomtalanul felszívódnak. A tű behatolási és kivezetési helyeit steril anyaggal leragasztják, amelyet a kontrollvizsgálat során a beavatkozást végző orvos eltávolít. A műtét utáni napokban szigorúan minimálisra kell csökkenteni a mimikai mozgásokat az arcon, és két napig csak háton szabad aludni. Ebben a két napban naponta háromszor kell fertőtleníteni az arcot, hogy az esetleges befertőződés elkerülhető legyen. Hat hétig tilos kozmetikai krémek használata, két hónapig kerülendő az arcmasszázs, a fizikoterápia vagy egyéb bőrmanipuláció, egy hónapig pedig tanácsos a gőzfürdőt, szaunát és a megerőltető sportokat mellőzni.

Allergiás reakció az arany tisztasága miatt nem jelentkezik, a beavatkozás minimális megterhelést jelent, a gyógyulás gyors, maximum egy hetet vesz igénybe, miközben az arc nem veszíti el mimikáját, friss, fiatalos és természetes marad a műtét utáni évtizedben.


Szerző:

Dr. Ignácz Zsuzsanna
plasztikai sebész, lézersebész


Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés