2024. Május 24. péntek
A hosszan tartó szex titka az erekben, az érrendszer egészségében rejlik, és nem csak a nemi vágytól függ, figyelmeztet egy ausztrál szakértő. A már fiatalon is az az érrendszert károsító betegségekkel küzdő férfiak idősebb korukra nagy eséllyel számíthatnak merevedési zavarokra.

A merevedés egyszerű folyamatnak tűnik, amit a szexuális vágy kvázi parancsszerűen vált ki, valójában azonban létrejöttét összetett folyamatok szabályozzák, és az egyik fontos feltétele, hogy megfelelő mennyiségű vér áramoljon be a hímvesszőbe és kellő ideig ott is maradjon, amihez egészséges erekre van szükség.

Er belulrolDr. Carolyn Allan ausztrál endokrinológus szerint a merevedési zavarok 75%-ának fizikai elváltozás az oka, legfőképpen az artériáké, ami leggyakrabban cukorbetegség, magas vérnyomás és a dohányzás következtében alakul ki. Természetesen más tényezők is állhatnak a háttérben, mint például a gerincvelő, vagy az idegek sérülése, esetleg a hormonháztartás zavara.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az esetek többségében azonban a merevedési zavarral küszködő férfiaknál emelkedett vérnyomásértékeket és magas koleszterinszintet lehet kimutatni, így a szexuális zavar rávilágít egy másik, súlyos következményekkel járó állapotra: a szív-érrendszeri elváltozásokra. Manapság nem ritka, hogy már a 20-as, 30-as éveikben járó férfiak között is gyakori a túlsúly, a magas koleszterinszint és a metabolikus problémák, ezért körükben később nagyobb lesz a merevedési zavarok kialakulásának esélye is.

Allan szerint a szív egészségének megőrzéséért tett lépések az erekció és a kielégítő szexuális fenntartását is szolgálják. Vagyis a dohányzásról való leszokás, a koleszterinszint normalizálása, a túlsúly leadása, a helyes táplálkozás és a rendszeres testmozgás nem csak a hosszú öregkorhoz segíthet hozzá, de ahhoz is, hogy szexuális örömökben gazdag legyen.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés