2024. Május 24. péntek
Új lehetőség bukkant fel a merevedési zavarral küzdők számára: tanulmányok szerint a pisztácia egyéb jótékony hatásai mellett segíthet abban, hogy a problémával küzdő férfiak szexuális funkciója javuljon.

A merevedési zavarnak (erektilis diszfunkció) számos oka lehet, többet között cukorbetegség, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, perifériás vaszkuláris betegségek, vagy szívproblémák.

pisztácia, merevedési zavar

Török kutatók tizenhét nős férfi bevonásával figyelték meg a pisztáciában gazdag étrend merevedési zavarra gyakorolt hatását. A résztvevők három héten át napi tíz dekát fogyasztottak az olajos magból, és a vizsgálat végén végzett tesztek tanúsága szerint ötven százalékkal javult merevedési zavaruk. A javulás az erektilis funkció, az orgazmus, a kielégültség és a szexuális vágy terén is megmutatkozott.

A pisztácia gazdag proteinben, élelmi rostokban és főleg antioxidánsokban, emellett bővelkedik telítetlen zsírsavakban is, és kis mértékben telített zsírsavat is tartalmaz. Fogyasztása javítja a pénisz szöveteinek vérkeringését, és így segíti elő az erekciót – a kutatás során elvégzett ultrahangvizsgálatok szerint vizsgált férfiaknál a pénisz véráramlása 22 százalékkal nőtt.

A résztvevők vérzsírszintje is csökkent: a diófélék jót tesznek szívkoszorúér-gondok esetén is; akik hetente legalább ötször fogyasztanak belőle, akár ötven százalékkal is csökkenthetik a betegség esélyét szervezetükben.

A vizsgálat eredményeit az International Journal of Impotence Research című lapban tették közzé, a szűk kísérleti minta miatt azonban még további kutatásokra is szükség lesz a tanulmányban foglaltakkal kapcsolatban.


Forrás: Medipress/Vital
2011. 03. 25.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés