Induljon egy tápanyagbombával a reggel
Csicseriborsókrémes szendvics
Hozzávalók (1 szendvicshez):
•1 db magvas zsemle
•100 g csicseriborsó (konzerv)
• 20 g zeller
•2 db kisebb római salátalevél
• ¼ lilahagyma
•1 kávéskanál mustár
•1 kiskanál növényi olaj
•citrom leve
•csipetnyi só, bors
A csicseriborsó konzervről öntsük le a levét. Késes aprító segítségével, növényi olajat hozzáadva aprítsuk kenhető állagúra. Vágjuk apró kockákra a lilahagymát és a zellert, majd adjuk hozzá az összetört csicseriborsóhoz. Ízesítsük mustárral, ízlés szerint sóval és borssal valamint citromlével. A zsemlét vágjuk ketté, kenjük rá az elkészült csicseriborsókrémet és helyezzük rá a salátalevelet.
Egy adag étel energia- és tápanyagtartalma:
•Energia: 310 kcal
•Fehérje: 11,7 g
•Zsír: 7,2 g
•Szénhidrát: 54 g