2024. Június 25. kedd
Érett kor, nem kór -  Beszéljenek a számok -  Miért nem látható?
A lepedőakrobata huszonévesek megtarthatják maguknak a színlelt orgazmusukat – somolyog magában nem egy 40-50 feletti hölgy, és milyen igaz; számos felmérés szerint az érett nők sokkal vállalkozóbb szelleműek a szex terén és jobban is élvezik az intim együttléteket, mint ifjabb társaik.

Szex 50 felett? Talán egyesek számára meglepő lehet, de sok millió – „bizonyos kort” elért nő számára a szex idővel egyre élvezetesebbé válik. Mint a jó bor, beérik – mondják. Az egyik legnagyobb előnye a sok év tapasztalatnak, hogy erre az időre már mindenki tudja, mit és hogy szeretne, és sokuknak meg is van hozzá bátorsága, hogy megtegye azt, amit a szíve diktál. Mit tudnak az érett dívák?

idős pár, szex

Érett kor, nem kór

Az erotikus késztetésnek valójában nem sok köze van az életkorhoz. Amíg lélegzünk, megkívánhatjuk a szexet és érezhetjük magunkat szexinek, kívánatosnak. Számos nő számára a menstruációs ciklusok vége egyet jelent a szabadsággal, többé nem kell aggódniuk a nem kívánt terhesség miatt, nem kell ügyelniük a tablettákra és más hasonló apróságokra. Eljött az önfeledt felfedezések, a merész kísérletezések kora, a szexualitás korábban nem ismert mélységeinek feltárása. Mindez természetesen igaz az erősebb nem képviselőire is. Igaz ugyan, hogy az évek múltával a férfiak erekciója veszít erejéből, azonban a sokéves tapasztalat, az ebből fakadó magabiztosság, a partner részéről érzett odaadás és figyelem mindkét félnek segítenek átlépni ezeken az akadályokon.

Beszéljenek a számok

A brit Health Plus magazinban közzétett kutatási eredmények is alátámasztják azt, amit számos nő magától is tud. Mintegy 2000 negyven év felett járó nő válaszolt a szexuális szokásaikat firtató kérdőívekre. 77%-uk határozottan állította, hogy szexuális élete kielégítőbb, mint húszas éveiben volt, és 67%-uk a legjobb szexpartnerét házastársában lelte meg. Kétharmaduk állította, hogy elégedettebb a testével és hogy sokkal magabiztosabb, mint fiatal korában. A negyven felettiek mindössze 37%-a vallotta be, hogy olykor még ma is színleli az orgazmust, miközben több mint felük állította, hogy fiatalabb korában ez rendszeresen előfordult.

És hogy rutinból csinálnák, hagyományos misszionárius pózban? Ugyan már! Tízből kilenc megkérdezett szereti variálni a pozíciókat, négyen kifejezetten szóvá is teszik, hogy mit, mikor és hogyan szeretnének. A változatosság keresése természetesen nem áll meg a hálószobák küszöbénél: a nappali lehetőségeit 62%, a fürdőszobáét 28% a konyháét 16% próbálta ki, míg a természet lágy ölén 12% szeretkezik rendszeresen. Ennyit a számokról, meglehetősen beszédesek.

Miért nem látható?

Sajnálatos módon olyan társadalomban élünk, ami ezt a lelkesedést korántsem nézi minden esetben jó szemmel. Rengeteg a sértő és hazug mítosz, az érett nők vágyait nevetséges színben feltüntető vicc. Mind a mai napig kevés az olyan film, tévéműsor vagy éppen könyv, mely a szexuálisan aktív, érett nők pozitív élettapasztalatait mutatja be. Ennek okai bizonyára összetettek, de tartunk tőle, hogy férfiak uralta társadalmunkban az erősebb nem bizonyos fokú irigysége is közrejátszhat a téma ilyetén reprezentációjában, hiszen míg a nők a menopauza beköszönte után is boldogan élvezhetik a szex minden örömét, addig az 50-es évikben járó férfiak nem ritkán komoly merevedési zavarokkal küzdenek, melyre ugyan léteznek hatékony megoldások, de az erősebb nem szégyenlős, nehezen vesz igénybe segítséget.

Minden negatív előjelű megjegyzés, rossz vicc és ostoba félreértés ellenére azonban létezik egy másik történet is. Egy olyan történet, amit érett nők mesélnek egymásnak finom kapucsínók mellett, mely izgalmas, változatos és kielégítő szexuális élet titkairól szól.


Forrás: Vital

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés