2024. Július 15. hétfő
A francia nép a legborúlátóbb a Gallup intézet 53 nemzet bevonásával végzett felmérése szerint, amelyből az is kiderül, hogy az optimizmus nem feltétlenül függ össze egy ország gazdasági fejlettségével.

A közismerten rosszkedvű franciákat az izlandiak, a románok, a szerbek, majd a britek követik a sorban, bár Nagy-Britannia lakói csak a 2008-as pénzügyi válság óta látják sötétebben a jövőt.

optimista, pesszimista

Nem számít újdonságnak, hogy a The Times című brit lapban közzétett felmérés szerint az európaiak közel sem olyan optimisták, mint az amerikaiak, az a tény viszont meglepő, hogy az Egyesült Államok polgárainál sokkal szebbnek gondolják a jövőt az optimisták élvonalába tartozó vietnamiak, nigériaiak, ghánaiak, de még a háború sújtotta Afganisztánban élők is.

A közvélemény-kutató intézet által telefonon vagy interneten keresztül feltett kérdések között szerepelt például az, hogy „Ön szerint a 2011-es év jobb vagy rosszabb lesz, mint 2010 volt?”, amire a válaszadók többsége, a nyugat-európaiakat leszámítva, pozitívan felelt, és a tavalyinál kedvezőbb évet jósolt magának.

A megkérdezett nemzetek között a magyarok nem szerepeltek.


Forrás: MTI
2011. 01. 05.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés